Roscamat 3arm manipulátorok

Bár a gépek egyre több munkát vesznek ki a kezünkből, de még mindig van számtalan olyan munkafázis, ahol a legkézenfekvőbb megoldás egy kézből tartott gép alkalmazása. Erre nyújtanak megoldást a Roscamat manupulátorok.

A karos menetfúróiról ismert spanyol Roscamat fejlesztése a 3ARM kiegyensúlyozott csuklós kar, amely kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy hatékonyabbá és pontosabbá tegye a kézi gépekkel végzett munkát.

Univerzális kiegyensúlyozott karok

-Több mint 600 szabványos konfigurációval
-Mozgástartomány akár 2200mm-ig
-Terhelhetőség akár 35kg-ig

-Gyorsan és egyszerűen kiválasztható konfigurációAdd

 

Univerzális, kiegyensúlyozott pozícionáló karok

A kar kiegyensúlyozásával és a többféle módon rögzíthető fékekkel képes elnyelni a gép ellen-nyomatékát, nagyban segítve ezzel a pontos és hatékony munkát. Például egy csiszoló szerszámot adott síkban rögzítve a kezelő csak a síkban való mozgatásért fejt ki erőt, a merőleges tartásért a kar felel. Ezzel nagyban megkönnyítjük a folyamatos munkavégzést és egyenletesen pontos eredményünk lesz.

Hatékony, biztonságos, pontos

Belső megfogások akár 3 mikronos pontossággal

Hidraulikus működtetésű megfogás 5 mikronos pontossággal

A tipikusan 5 – 30 kg közötti kézi gépekkel végzett munkának több kockázata és veszélye van: – a kezelő személyétől függhet a munkavégzés pontossága és hatékonysága, így előfordulhat, hogy a végeredmény nem ugyanaz pl. az éjszakai műszakban egy fáradt, gyengébb fizikumú kollégával, mint nappali társánál. – komoly károkat okozhat a leejtett vagy odaütődő gép is, a gépben magában, vagy a munkadarabban – rosszabb esetben személyi sérülés is előfordulhat. – valamint egyre nagyobb kihívás a szigorodó munkabiztonsági követelményeknek való megfelelés is.

A Roscamat 3ARM csuklós kart az adott géphez alakítva, annak formájához, használatához illesztve és a súlyának megfelelően kiegyensúlyozva könnyed és biztonságos lesz a munkavégzés még a nehezebb szerszámokkal, a munkaidő vége fele is. A különböző hosszúságú, 10 különböző fajta fejjel szerelhető karok rugalmas megoldást kínálnak sokféle alkalmazáshoz: gépipar, fémmegmunkálás, műhelymunka, összeszerelés, festés, asztalosüzem, lakatosüzem, szervíz, építőipar, mérési alkalmazások és még sok-sok olyan terület, ahol kézi erővel emelnek gépeket.