ACUGRIND tokmány

AZ SMW Autoblok, a világ vezető tokmány, satu és készülék, továbbá egyedi munkadarab megfogások tervezőjének és gyártójának kínálatában szerepel az AcuGrind levegős működtetésű tokmány. A megoldás számos előnyének egyike, hogy beépített pneumatika munkahengerrel rendelkezik, így nincs szükség hidraulika rendszer meglétére. Az AcuGrind a legszűkebb tűrések elérését is lehetővé teszi eszterga és köszörű gépeken egyaránt.

 

A tervezési cél a precíziós megmunkálások során jelentkező igények kiszolgálása volt, így nem meglepő, hogy az életre hívott megfogási rendszer 2 mikronos ismétlési pontosságot garantál. Ezzel a miniatűr alkatrészek gyártásának világában, például az orvosipar területén és egyéb, szűk tűrésekkel dolgozó iparágakban is komoly sikerrel szerepel.

 

A tokmány működési finomsága és pontossága ellenére is alkalmas olyan erősen abrazív hatású anyagok befogására is, mint az edzett acélok, vagy keményfémek.
Külső és belső megfogás is eszközölhető vele, ezzel erősítve a sokoldalúságát. A megfogási rendszer merevségét különféle edzett pofákkal lehet maximalizálni.

Az AcuGrind 80-250mm között érhető el. A teljesen szigetelt kivitel a felhasználók számára pedig azt jelenti, hogy a karbantartás igénye jóval alacsonyabb más tokmány típusokhoz képest.
Ráadásul a tokmányban lévő kenőolaj állandó kenést biztosít, aminek köszönhetően a szorítóerő ingadozása is jóval kisebb a felhasználás során.
Az edzett tokmánytest és a szintén edzett belső alkatrészek hosszútávon is megbízható és tartós működést garantálnak.