Nullpont, APS

Nullpont rendszerek

A nullpontfelvétel esetenként hosszadalmas, számos hibalehetőséget rejt tehát veszélyes, ezekből adódóan pedig költséges is. Ha a készülék elhelyezéséből, kiállításából és a nullpontfelvétel kezeléseiből adódó mellékidőket szeretné csökkenteni, az SMW-AUTOBLOK rendszere Önnek szól.

Megmunkáló központok esetében egy munka elkezdésének fontos része a munkadarab rögzítése, kiállítása és a nullpont beállítása, vagy ahoogy az üzemekben mondjuk, nullpont felvétel.
Készüléktől, munkadarabtól függően ez néhány perc, de akár néhány óra is lehet, feltételezve, hogy minden rendben megy. Ha pedig mégsem, a hiba elhárításának ideje és költsége radikálisan növekszik.

A CNC megmunkálóközponton való munkadarab megfogását szolgáló készülék, és a megmunkálás referenciáját adó nullpont kezelésére számos lehetőség kínálkozik. De mind közül az egyik leghatékonyabb a nullpontrendszerek alkalmazása.

Sokoldalúságát a felhasználási módjának szinte végtelen száma adja. Tokmány, satu vagy speciális készülék, esetleg a konkrét előgyártmány munkaasztalon való elhelyezését és sziklaszilárd rögzítését is biztosítja akár úgy, hogy nem szükséges a munkadarabonkénti nullpontfelvétel. A megfogás nem függ a dolgozó felkészültségétől vagy hangulatától, így a CNC forgácsolás eredményét negatívan soha nem befolyásolja.

A nullponti rendszer használata a megfogás merevségét növelve akár a megmunkálási főidő csökkentéséhez is hozzá járulhat. Egyszerű kezelésének köszönhetően pedig a mellékidők radikális csökkentését eredményezi.

További előnyei:

  • Nullpontfelvétel elhagyása
  • Készülék vagy munkadarab kiórázás elhagyása
  • Egyszerű szerelhetőség
  • Könnyű tisztíthatóság
  • Automata cellába integrálhatóság

 

A forgácsolás a minőségért való küzdelem mellett az idővel való harcról is szól. A nullpontrendszerek alkalmazásával az Ön cége mindkét elérni kívánt célhoz közelebb kerül.
Ha utánaszámol, hogy egy hónapban mennyit áll a gépre, és felszorozza ezt a rezsióradíjjal, könnyen megkapja az eredményt a nullpontrendszerbe való beruházást illetően.

A CNC üzem hatékonyságának növelését biztosító SMW-AUTOBLOK nullpont rendszerekkel kapcsolatos kérdéseivel, kéréseivel keressen minket bizalommal.