MAG-Autoblok Tecnomagnete, tovább bővült az SMW-Autoblok csoport

Az olasz-német vállalatcsoport ismét bővítette a portfolióját, ezúttal a statikus munkadarab megfogás témakörében.A 2022-ben lezárult felvásárlást követően csatlakozott az SMW-AUTOBLOK Csoporthoz az olasz Tecnomagnete S.p.A., ennek köszönhetően elérhetővé váltak a mágneses munkadarab megfogás és a mágneses emelés eszközei a kínálatban. Az integrációval a márka új neve MAG-AUTOBLOK TECNOMAGNETE lett, amelynek képviseletét (és így a teljes SMW-AUTOBLOK Csoportét) a HÓD Industrial Solutions Kft. látja el Magyarországon.

A céget a 70-es évek elején azzal a céllal alapították, hogy innovatív mágneses megoldásokat fejlesszenek és gyártsanak a gépipar számára. Feltalálták az elektro-permanens mágneses technológiát, amely a mai napig a gyártás alapját képezi, immár 40 éve fejlesztik folyamatosan. Az elektro-oermanens mágnesasztalokat az évek során különböző ipari szektorokban alkalmazták acél munkadarabok megfogásához, ami vitathatatlan előnyöket biztosít a termelékenység, a minőség, a rugalmasság és a könnyű kezelhetőség terén a hagyományos megfogással szemben.

A folyamatosan továbbfejlesztett termékeket folyamatosan alkalmazzák pl. szerszámgépeken, fröccsöntő gépeken, présgépeken. A technológia előnyei számtalan iparágban megmutatkoznak, mint például az autóiparban, az olaj- és gáziparban, az energiaiparban, az acéliparban, a hajógyártásban és a logisztikai iparban egyaránt.

A cég másik fontos divíziója a mágneses emeléstechnika. A permanens emelőmágnesek közös jellemzője a biztonság, a hatékonyság és az energiatakarékosság. Ezen előnyök használat közben szintén megmutatkoznak például a kikötőkben, acélgyárakban és egyéb gépipari, valamint forgácsoló üzemekben. A darukon alkalmazott nehéz emelési megoldások mellett az acél alkatrészek és munkadarabok mozgatásához elengedhetetlen eszközök a kézi emelőmágnesek.