Elbo Controlli NIKKEN szerszámbemérő gép gránit mérőléccel

A gránit a világon létező egyik legkisebb hőtágulási együtthatóval rendelkező anyaga, ami méréstechnikai összefüggésében rendkívül előnyös tulajdonsága.
A természetes gránit magmás vulkáni kőzet, mely a Föld köpenyében lévő vulkáni láva megszilárdulásával jön létre. Az évmilliókig tartó folyamat eredményei olyan termikus stabilitás, amivel csak rendkívül kevés anyag rendelkezik.

Az Elbo Controlli Nikken az egyetlen szerszámbemérő gépgyártó, mely valódi természetes gránitot használ a gépek alapvető építőelemeként. Továbbá az első és egyetlen, aki üveg helyett gránit mérőléceket alkalmaz.

A természetes gránit előnyei:

  • méretstabilitás
  • hőstabilitás
  • keménység
  • kopásállóság
  • nem oxidálódik
  • precíz mérést tesz lehetővé
\n\n\n

2018-ban, a milánói BIMU szakkiállításon került bemutatásra az új E68LA külső szerszámbemérő, mely az akkori kínálatot egészítette ki, a legmagasabb tudást és minőséget képviselve. A legfontosabb újítás a gránit mérőlécek és az optikai üveg alkalmazása volt a modellben X és Z tengelyen.

Ez a két anyag, a gránit és az üveg nagyon hasonló hőtágulási tulajdonságokkal rendelkeznek. A gránittömb feldolgozásának technológiája biztosítja a tökéletesen lapos és sík felületet, amire a deformációra képtelen üveg alkatrész felszerelhető.

Ezen felül a GA olvasófej is módosításokon esett át. Elsősorban mechanikai, a holtjátékot csökkenteni hivatott módosításokat eszközöltek. 

Az új GS371 gránit optikai mérőléc egyedülálló megoldás a méréstechnikában: nagy pontosságú, hőstabil és független a mechanikus kalibráló mérőrendszertől.

Hogyan garantálható a páratlan pontosság és teljesítmény?

Egy a feladatra létrehozott szerszám megalkotásával és szigorúan ellenőrzött körülmények között végzett vizsgálatok sorával, melyek kiterjednek a mechanikus és elektromos elemekre is.

Az Elbo Controlli Nikken kifejlesztett és szabadalmaztatott egy speciális ragasztót, mely a gránit és az üveg egymáshoz rögzítését látja el.

Az Elbo Controlli Nikken célja, hogy a berendezéseiket használók egyszerű, megbízható megoldásokkal találkozzanak, miközben a pontosságban soha ne kelljen kompromisszumot kötniük.
A fejlesztéseik is ezeket a célokat szolgálják.